Screenshot

Hi,

Ik heb afgelopen week de film 'Er ist wieder da' op Netflix gezien. Het is een Duitse komediefilm waarin Hitler centraal staat en waarin hij zich plots in de moderne wereld bevindt. Iedereen wilt met hem op de foto, hij is er zelfs zó gefascineerd over dat hij besluit zelf een boek te gaan schrijven, zijn tweede na 'Mein kampf'.

In de film ontwaakt hij en ontmoet hij Fabian Sawatzki waarmee hij grappige films gaat maken. De man, een filmmaker van beroep dat eerder ontslagen werd bij televisiestation MyTV,  ontdekte hem door terug te kijken in eerdere opgenomen video's van hem. Hij schudde de hand met Hitler bij een winkel waar Hitler in elkaar zakte nadat hij erachter kwam dat hij zich in het jaar 2014 verkeerdde.

Het wisselt zich af van hilariteit met interessante politieke opvattingen die Adolf hier en daar uitsprak. Hij vond zelf dat De Groene de toekomst was zo vertelde hij tegen mensen die hij onderweg met Sawatzki ontmoette.

Ook wordt hij enorm bekend door met MyTV samen te gaan werken waardoor Sawatzki zijn baan weer terug krijgt. Hij is niet meer van de buis te krijgen, mensen vinden zijn meningen uiterst grappig.

Ook ik lachte bij veel scenes hardop, het ongemak tussen bij beide waren erg goed gedaan. Hitler werd zelf ook enorm goed nagespeeld. De confrontaties met (uiterst) rechtse groeperingen waren ook enorm goed gedaan.

Al met al raad ik de film enorm aan. Tip: Wilders komt in het slot ook (kort) voor. Dat is dus al een reden om het te bekijken.