Trump loopt bij presidentsverkiezingen nieuwe deuk op nadat hij weigert deel te nemen aan een virtueel debat

Door: Redactie Do 08 okt 2020, aangepast op Zo 08 nov 2020 in Buitenland

De Amerikaanse President Donald Trump heeft wederom een klap te verduren gekregen nu hij heeft geweigerd deel te nemen aan een vervanging voor het debat van volgende week donderdag met Joe Biden. De 74-jarige miljardair wil daar niet aan meedoen, liet hij weten.

Trump staat in de Amerikaanse peilingen al wekenlang op achterstand. Biden lijkt de verkiezingen te gaan winnen, al zou Trump ook deze keer de kiesmannen kunnen meekrijgen. Het zwaar bekritiseerde democratisch kiesmannensysteem heeft daar tijdens verkiezingen van 2016 toegeleid: Clinton had 3 miljoen stemmen meer, maar verloor toch.

Tijdens de coronacrisis is de status van Trump alleen maar achteruit gegaan. In het begin bagatelliseerde hij het virus enorm, maar maanden later toen er flink wat besmettingen en doden waren genoteerd maakte hij de ommezwaai. De aanpak van hem tegen het virus wordt door diverse experts al keihard bekritiseerd. Trump kreeg zelf vorige week vrijdag het virus te pakken, waarop hij in quarantaine moest verblijven. Niet alleen hij, maar ook zijn vrouw en andere leden van de Republikeinse Partij kregen het virus - mogelijk door hem -. Hij weigerde tijdens het eerste debat die hij dankzij een tactisch plan ontregelde een mondkap te gebruiken. Biden is tweemaal daarna negatief getest geweest.

Log in of meld je aan om deel te nemen aan discussies over dit artikel.

Geen reacties.