De makers van Covid-Racing hebben recentelijk een nieuw spelletje aan hun assortiment toegevoegd, namelijk ‘Zen! Slider’. Dat spelletje is een heuse hersenbreker voor iedereen die zijn hersenen eens lekker aan het werk (en het denken) willen zetten. De sport werkt verslavend en de levels wisselen zich vaak af in makkelijk en moeilijk. Het bevat zowel een casual- en arcademodus - voor elk wat wils, dus.

 

Puzzels

Puzzelen. Dat is het woord waarmee je het spel in één keer kan omschrijven. Het voldoet zich namelijk aan alle eisen van dat genre. Het puzzelspel is vrij simpel: een level is opgebouwd in kleine vierkantjes, van 5 a 5 meter. Het doel is simpel: je moet zo snel mogelijk uit het doolhof gaan. Je hebt niks te verliezen; de  score is bepaald op de aantal keren dat je erin geslaagd hebt de uitgang te vinden. Het poppetje is daarnaast herkenbaar aan het wit-felle randje eromheen. Op de achtergrond wordt er een leuk, psychologisch werkend muziekje gedraaid waardoor je concentratievermogen er niet onder lijdt. Voor diegenen die dat vervelend, irritant vinden: geen nood, in het menu kun je het geluid gewoon uitzetten.

Als je begint aan een level verschijnt er op het scherm een kleine tutorial die je de weg wijs maakt met daarop de toetscombinaties en overige informatie dat het gebruikt op afgebeeld. Wel zo handig. Je kan met zowel de pijltjes- als de WASD-keys het poppetje laten voortbewegen in de wereld en met de escape-toets laat je een menu tevoorschijn halen. Oh, en bij de duality modus, een modus waarbij je twee poppetjes moet redden, wat ik vergat te vertellen, dienen de WASD-toetsen voor het eerste poppetje en de pijltjes voor het tweede. Over het menu gesproken: je kan daar o.a. het geluid en de muziek uitzetten (zoals eerder ook al verklapt), het spel pauzeren, de tussenstand bekijken, en de controls nogmaals doornemen. Met de R-toets kun je je positie weer resetten naar die van het begin, indien je dat wilt.

Volgens het spelomschrijving bevat het meer dan honderden levels waardoor je spelplezier niet binnen een paar uurtjes voorbij is. Ik kan je daarnaast meegeven dat sommige levens echt pittig zijn; voor iemand die niet heel behendig is met puzzelen, moest ik soms trial and error toepassen om gezichtsverlies te vermeiden. Mijn highscore is gestaakt op 20 pogingen.

Verbeteringspunten zijn er zeker. De animatie van de speler is niet erg vloeiend en er is geen mogelijkheid om eigen toetsen te koppelen aan de defaults van het spel. Ook zou ik graag een overzicht willen hebben van alle levels die te spelen zijn, maar ik heb geen idee of dat dan onder cheaten valt of niet.

Al met al raad ik het spel zeker aan. Je raakt de weg soms kwijt, het kan soms frustrerend zijn, maar dat maakt alles juist veel leuker. Ik geef het spel 5 sterren.

Kopen? https://store.steampowered.com/app/1444700/Zen_Slider/

Cool   Leet