Demonstratie tegen pedofilie gekaapt door complotdenkers

Door: Redactie Zo 25 okt 2020, aangepast op Zo 25 okt 2020 in Landelijk nieuws

Een demonstratie tegen pedofilie van vandaag in Utrecht is gekaapt door QAnon-aanhangers. De demonstratie werd opgetuigd door de organisatie 'Save All Kids' en trok meer dan honderd mensen op de been. Alhoewel de maatschappij al lang en breed zich heeft uitgesproken over het onderwerp, vonden de betogers het tóch nodig om massaal er tegen te gaan protesteren. "Symbolisch."

Op spandoeken die sommige actievoerders bij en met hun handen in de lucht hielden, stonden met rode letters '#saveourchildren' en 'pedocratie' op afgebeeld. Deze hashtag wordt door complotdoeleinden gebruikt. Het herleidt zich naar de beruchte samenzweringstheorie QAnon, een theorie die beweert dat iedereen binnen de elite een pedofiel is, waaronder dus ook Rutte, De Jonge, Clinton, Willem-Alexander, Biden, etcetera. Een klein deel zou tegen de politieke partij PNVD zijn gekomen, maar het gros voelde zich dus geroepen vanuit hun 'morele plicht' die ze dankzij het internet hebben gekregen.

Mensen die vinden dat pedofielen geholpen moeten worden in plaats van veroordeeld, worden geframed en gedemoniseerd. Zij zouden volgens QAnon-aanhangers zélf een pedofiel zijn. Het is maar de vraag of de heksenjacht op pedofielen die mogelijk ook veel onschuldige mensen kan treffen zin heeft. Onze redactie voorspelt van niet.

Log in of meld je aan om deel te nemen aan discussies over dit artikel.

Geen reacties.