Wie is Mark Rutte, de man die een gooi doet naar het premierschap?

Door: Redactie Vr 30 okt 2020, aangepast op Vr 20 nov 2020 in Overig

Wie is toch die man die openlijk flirt voor een baan in het Torentje? Waar haalt hij bovendien het lef vandaan? Een portret.

Mark Rutte: een sympathieke, daadkrachtige man uit ‘zijn stad’ Den Haag, met een uitstraling van een goedlachse boer met kiespijn. Hij is 53 jaar oud en zou al ervaring hebben gehad en kennis hebben genomen van de taken van een minister-president. Hij is werkzaam bij de VVD, de grootste partij van Nederland op dit moment. 

Van kleins af aan wilde hij altijd al een land besturen. Bij bordspellen was hij altijd degene die iedereen op de spelregels wees, al dan niet met het ‘dringende advies’, zei hij ooit in een interview in de Telegraaf. Vanwaar deze plotselinge stap?

Collega’s van hem weten het wel. “Hij is echt toe naar iets anders, iets uitdagenders”, zei een oud-collega van hem. ,,Als er iemand is die dit aan kan, is hij het wel”, zo luidt de conclusie binnen de partij. Een andere keus hebben ze dan ook niet: Dijkhoff liet eerder al weten te vertrekken na de verkiezingen van 17 maart.

Log in of meld je aan om deel te nemen aan discussies over dit artikel.

Geen reacties.