Photo by Josh Calabrese on Unsplash

Welkom bij de nieuwe rubriek 'Review'. Zoals de naam wellicht al duidelijk maakt, worden er in deze afdeling producten gereviewed.

Deze review gaat over het kunststuk van het iPhone vlaggenschip, de iPhone "SE", waarvan die initialen voor Special Edition staan.  In dit stuk leggen we uit waarom.

Allereerst wil ik je, ondanks het toestel dat je nu primair gebruikt, van harte bedanken dat je de moeite neemt dit artikel te lezen. Afijn, let's begin.

De iPhone SE is in principe een iPhone 5s, die weer de opvolger was van de 5c, of eigenlijk de 4s, maar dan met de specificaties van de iPhone 6s. Snap je? Als je het nog kan volgen, tenminste. Dit toestel is dus ook een comfortabel, in de hand liggende smartphone die precies in de broekzak past in tegenstelling tot zijn voorgangers en opvolgers. Zelden eerder vertoond, zeker in de high-end markt.

Qua specs enzo gaan we niet verder op in, want bij Apple is dat niet erg relevant. Wat wel relevant is, is de camera. Het is voorzien van dezelfde camera als de 6s, wat logisch is, omdat ik dat ergens in de 5e alinea al had staan, dat de specificaties gelijk zijn enzo. Touch ID trouwens ook, al zat die er al sinds de 5s. De camera heeft een resolutie van 12 megapixel en de voorkant 1,2. Verder ondersteunt het ook Live Photos, wat sommige mensen der aarde blijkbaar nuttig vinden. Daar gaan we daarom ook verder niet op in.

Verder heeft het ook een headphone jack. Wil je dus makkelijk een audiospeler, zoals een koptelefoon erop aansluiten dat geen bluetooth-ondersteuning biedt, dan is deze telefoon voor jou. Zeer stabiel en werkt uitstekend.

Daarnaast draait het laatste iOS-besturingssysteem er ook nog prima op. En tot zover wij weten zal dat nog wel even zo zijn. Wat dat betreft kan dit toestel alles wat een primitief mens nodig acht te hebben: telefoneren, compactheid, stabiliteit en de kwaliteit van Apple daarbovenop. Het is nieuw verkrijg vanaf 400 euro. Ergens dit jaar wordt zijn opvolger verwacht.

 

Tech