Photo by Matt Botsford on Unsplash

De Britse singer-songwriter Samuel 'Sam' Frederick Smith heeft met zijn album 'The Thrill Of It All' wederom zijn klasse en een van de beste zangers ter wereld te zijn bewezen. Het altijd zuivere zangstem dat vooral tijdens uithalen in nummers van hem duidelijk hoorbaar is maken dat argument.

Smith heeft vier Grammy Awards gewonnen en is daarvoor zeven keer genomineerd. Het zilverwerk van de Londenaar is daarom ook een bewijs van zijn muzikale wondertalent, zijn prijzenkast krijgt er vaak genoeg weer er een bij.

Bekende werken van hem zijn onder andere de titels 'Stay with Me' - waarmee hij een conflict had met Tom Petty die hem van plagiaat beschuldige en ondanks zijn onschuld zich toch genoodzaakt voelde om te schikken met laatstgenoemde vanwege de publieke opinie die tegen hem keerde -, het nummer 'I'm Not The Only One' en het James Bond' Spectre-themalied 'Writings on the Wall', welke zeer luisterwaardig zijn.

Het album 'The Thrill Of It All' bevat fantastisch gecomponeerde muziek waar iedereen met smaak van zal houden. De dynamiek die het teweeg brengt laat iedereen zich meeslepen in de depressieve relaties waar Smith mee te maken had. Een aanrader dus.

Ons eindoordeel is 5 sterren, er zijn verder geen noemswaardige minpunten te vermelden.