Dankzij figuren als Willem Engel, Maurice de Hond en die verdwaalde corpsbal is heel het draagvlak van het coronabeleid als sneeuw onder de zon verdwenen. Dankzij hun worden er nu twee kampen tegenover elkaar gezet, namelijk die van de de redelijke burger die zowel kritisch is maar niet een pet van aluminium draagt en de zelfverklaarde corona-experts die zichzelf een amateurvirologe positie toe eigenen. Het respect voor de medemens is hierdoor verdwenen en het toont keihard de eigenwijsheid (kuch, nuchterheid) aan van het Nederlandsche volk, dat terwijl we god-ver-domme in een crisis verkeren. Man oh man, waar gaat dit heen.

Vooropgesteld: ik houd me ook niet altijd aan de regels. Niemand is perfect, dús ik ook niet. Maar stop nou eens met anderen die zich er wel aan houden uit te maken voor 'deugkneus!' en dergelijke taal please. Mijn hemel zeg, hemeltergend dit. Thanks Maurice, Engel, De Hond en iedereen die dit heeft veroorzaakt! Door jullie zitten we weer thuis en kunnen we weer niks. Het idee dat er ook in het begin mensen waren die zich er al niks van aantrokken, maken mijn inspanningen en die van anderen des te minder waard en maakt het de teleurstelling weer indirect erger. Stelletje empathieloze mongolen.

 

Ja, natuurlijk moeten we kijken of de kosten opwegen tegenover de baten, maar kan dat dan wel beschaafd alsjeblieft? De constante verweren over en heen dat iemand die zich eraan houdt een schaap van de overheid én niet wakker is, zijn enkel en alleen gebaseerd met één doel: framing. Stop nou eens met dat gedemoniseer! Het is niet chique, doe het dan ook niet. Het staat je bovendien ook erg slecht, maar als je je daar niets van aantrekt, ga gerust verder zou ik zeggen. Je maakt het voor jezelf er niet beter op.

Het naar benden halen van die groep eist zijn tol: men is het zat. Het eisen om de maatregelen daarnaast per direct op te heffen zonder daarbij goede gestaafde argumenten voor te hebben getuigt van een enorme zwakheid. Het is niet alleen een mes in de rug van alle mensen die zich wél gehouden hebben aan de maatregelen, maar ook voor iedereen die mee heeft geholpen om de crisis in goede banen te leiden. Is al die inzet nu plots voor niets geweest omdat een paar halve garen zichzelf verklaringen proberen te geven voor deze hele pandemie? Totale gekte.

We zijn allemaal gek geworden

"We zijn allemaal gek geworden", zei een vriend een paar maanden geleden hierover. Wat een gelul. Er is een onbekend virus op ons terrein gekomen waardoor we op elke manier de schade proberen te beperken dat het achterlaat. Maar blijf vooral doorgaan met ridiculiseren, egoïstisch landgenoot, want hierdoor worden de verhoudingen er niet beter op en raken de mensen die zichzelf maanden opsloten hun vrijheden weer kwijt. Als sneeuw onder de zon. Tevens is vanaf de zijlijn roepen de meest walgelijke tactiek ever. Ik zeg niet dat mijn mening ertoe doet: integendeel. Ik word alleen doodziek van die teringlijders die het voor iedereen verpesten. Radicaal-rechts heeft gelukkig voor het landsbelang al enkele verliezen geboekt, maar ondanks alles lijkt de schreeuwpartij van Geert Wilders tóch weer zetels te winnen. Hoe dan? Zijn we allemaal gek geworden?!