YouTube heeft met zijn aanpak tegen specifieke complotvideo's het veelbekeken YouTube-video van een half jaar geleden getiteld 'Lockdown' van Lange Frans offline gehaald. De video had meer dan een miljoen weergaven en de teller van het aantal likes stond op meer dan twintigduizend. De video ging over een mogelijk complot achter de intelligente lockdown die de hele economie platgooide. Dit is in lijn met de beloftes dat het platform eerder heeft gedaan, met als ultieme doel om zo desinformatie tegen te gaan.

Ook het kanaal van Janet Ossebaard, die bekend staat als 'graancirkelspecialist' en eerder in een podcast met eerstgenoemde opperde om Mark Rutte dood te schieten is verwijderd. Zij was daar niet de aangewezen persoon voor, vond ze, omdat ze 'haar karma wilde schoonhouden'. Ook Frans wilde er niet aan beginnen: hij wilde zijn goede nachtrust bewaren.

Het kabinet zit met zijn handen in het haar wat betreft de stroom aan verklaringen die gegeven worden via onder andere sociale media. De Coördinator Terrorismebestrijding waarschuwde onlangs nog voor radicalisering met daarbij extremisme bij anti-lockdownprotesten, zo schreef de Limburger.